dessa serier borde du se.

vi kör på en mjukstart denna gång och inleder bloggandet - efter ännu en oplanerad paus - med en liten lista (ni vet att jag älskar listor). denna gång på serier som jag tycker att du borde se om du inte redan gjort. serier som på något sätt påverkat mig, fastnat, gjort intryck eller som jag bara älskat på mina ljusaste och mörkaste dagar. passligt till sommarlovet, semestern, lediga helger och  varsågoda.
 
 
GILMORE GIRLS
åh, älskade gilmore girls och älskade rory och lorelai. sedan jag började kolla serien så har jag identifierat mitt och mammas förhållande så mycket i dessa två otroliga karaktärer. serien följer den ensamstående mamman lorelai och hennes dotter/bästa vän rory. så otroligt feel good och önskar att alla som inte kollat denna ser den och ni som kollat hoppas jag inte har missat fortsättningen som kom på netflix för ett halvår sen?
 
 
13 REASONS WHY
en ganska så ny serie som jag och min pojkvän bingekollade på två dygn. en serie som också fått väldigt mycket uppmärksamhet och kritk den senaste tiden, och tyvärr väldigt negativ sådan. det är inte ofta serier/filmer som behandlar psykisk ohälsa, och mera bestämt självmord, får så här mycket uppmärksamhet - och det är ju svinbra att det gör det nu, tycker jag. själv så relaterade jag så starkt till serien och mina egna år som deprimerad/självmordsbenägen. serien följer clay jensen som får ett paket med tretton kasettband inspelade av klasskamraten hannah baker som nyligen tagit självmord. banden innehåller tretton orsaker till varför hon tog livet av sig. väldigt intensiv serie men ack så viktigt ämne.
 
 
GIRLBOSS
också väldigt ny serie som jag också bingekollade på typ tre dygn. en historia löst baserad på sophia amorusos självbiografi om hennes väg till att skapa sitt multimiljonära företag nasty gal. britt robertson har vi i huvudrollen som sophia och hon gör ett fantastiskt jobb. detta också en riktigt feel good serie med mycket girlpower, älskade varje sekund.
 
 
SHAMELESS
kollade nyligen ut alla säsonger som hittils kommit ut och det känns lite som att mitt liv är över. serien följer alkoholisten och fadern frank gallagher och hans familj på sex barn. medan han är ute på sina äventyr får familjen lära sig att ta eget ansvar och äldsta dottern fiona blir som en mor åt barnen och får reda ut skiten som frank lägger dem i. en jävligt bra serie om livet i slummen, splittrade familjer, syskonkärlek och ansvar. man blir förälskad i varenda en av karaktärerna och serien tar upp många viktiga ämnen så som trans- och homosexualitet, psykisk ohälsa, alkoholism, pengar och så vidare.
 
 
GIRLS
underbar hbo-serie som jag följt under många år men som nyligen avslutades. skapad av kanske världens coolaste människa lena dunham som vi också har i huvudrollen som hannah. serien följer livet hos ett gäng på fyra unga kvinnor i new york. också en girlpower- och feel good serie som tar upp massor med viktiga ämnen och krossar normer.
 
 
BETTER THINGS
härlig serie med tjugominuter långa avsnitt som det hittils kommit ut en säsong av. pamela adlon har skapat serien och spelar huvudrollen som sam fox, en frånskild mamma och skådespelare som uppfostrar sina tre döttrar för sig själv. sjukt rolig och ärlig serie, lite i samma ton som girls med fokus på vuxenlivet istället för ungdomslivet, skulle jag vilja påstå.
Postat av: Hemma Hos Felicia

JA girlboss!!!! Är så beroende av den serien just nu! Älskar den! (och kan även hålla med om att man måste se gilmore girls!!)

Svar: jamne gud ja! båda är otroliga serier <3 <3
alektopaten.webblogg.se

2017-05-04 @ 09:00:35 / http://feliciahblogg.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:RSS 2.0