hej åland.

jag måste sluta lova att publicera inlägg som ändå kommer bli flera veckor försenade men ett inlägg om håkankonserten och studentdagen är påväg - så fort jag hinner. att förbereda sig inför ålandsflytten var mera tidskrävande än jag tänkt och har inte heller haft så mycket fritid här. på åland alltså. var jag nu bott i en vecka. så hej, från en ålänning denna gång.
 
jag ska alltså föreställa vara ekonomiskt självständig nu, vuxen om man så vill säga. om lite över en månad hoppas jag på att ha hittat en lägenhet i åbo var jag ska inleda mina tre eller fem år långa studier i litteraturvetenskap. det blir alltså en direkt flytt från åland till åbo, med kanske en vecka däremellan att träffa vänner och fixa grejer. och träffa vänner ska jag. fyfan (ursäkta ordvalet) vad jag saknar människor alltså. jag saknar släkt, jag saknar vänner, jag saknar skolan, jag saknar årskursen, jag saknar vasa och jag saknar gamla lägenheten, barerna och caféerna. men det går bra. förutom saknaden så har jag börjat finna mig tillrätta här. har blivit ännu mera självständig. åkt buss till åbo själv, åkt båt över till åland själv, letat mig fram på ön själv och så vidare och så vidare. fast jag kan ändå inte säga emot att det är såå så skönt att ha gamla vänner här. otroligt fint att få träffa hanna, fanny och emelie - man är inte ensam trots allt.
 
 
en kort recap på veckan som gått kanske? när jag haft tid över så har jag utforskat ön lite grann, så långt man nu kommer till fots. på söndag ska jag få en cykel och då minnsan ska det bli fler och längre äventyr, ack vad vackert det är här. en dag låg jag på en strand och läste ut en hel deckarroman, samlade ihop tio kilometers gång den dagen.
 
 
lägenheten som jag bor i tillsammans med en kollega och annan nordjobbare från helsingfors ligger på andra sidan vägen av stadsbiblioteket (älskart) och det tar en minut att gå ner till havet. plussa på fyra minuter där och så är man framme vid jobbet. vi hyrde lägisen möblerad men det var ganska fattigt i inredningsväg (hade inte ens en lampa i rummet??) så jag har hängt mycket på emmaus och nu börjar åtminstone mitt rum ta sig och är redan mycket hemtrevligare.
 
 
jag jobbar alltså som servitör på brasserie ångbåtsbryggan i mariehamn. inledde jobbet direkt jag kom fram till åland och det kändes ganska angstigt och jag var tvungen att åka hem flera timmar innan skiftet avslutades. andra jobbdagen kändes det redan bättre och nu är jag en queen på det här och har haft egna bord till och med. antar att det första skiftet bara var lite överväldigande med nytt hem och nytt jobb och till på köpet hade jag inte sovit så mycket då jag rest hela natten.
 
 
annars så mår jag rätt bra. börjat trivas på jobbet, i lägenheten och på åland. har vänner här och hoppas på att hinna göra nya vänner också. jag läser böcker, kollar serier, hänger på loppis och spatserar runt när jag inte jobbar och idag ska det handlas mat och några plantor till rummet innan jag sticker iväg till jobbet. sedan är det ledigt resten av veckan och jag och hanna ska uppleva ålands nattliv i helgen. livet leker alltså.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:RSS 2.0