avaat silmäsi ja hengität, ehkä huomenna sä ymmärrät vielä elossa oot.

moro! har jobbat varje dag denna vecka och ska bli så skönt att vara ledig imorgon. det är ju högsäsongernas högsäsong på åland just nu eftersom att rockoff kickade igång igår, och det märks verkligen på jobbet. hade väl ett mindre breakdown igår. men så finns det också många förmåner med mitt jobb, till exempel gratis nio dagars armband till festivalen och efterfesten på kino plus ett armband som ger oss företräde i köerna. så det ska utnyttjas varje ledig dag, till exempel imorgon ska jag få se linnea henriksson och på tisdag hov1, ljuvligt asså!
 
 
när man jobbar sexton till nolltvå varje dag så hinner man inte leva så värst mycket, likamed att det är ganska tomt i kamerarullen på telefon och inte finns det så mycket att berätta om livet heller. bjuder därav på webcam bilder jag samlat på mig de senaste månaderna och saker jag lärt mig sedan jag flyttade till åland och började jobba på en av ålands bästa och finaste resturanger som servitör. både livsläror och sådant som gör jobbet lättare.
 
 
servera alltid från höger och vänd knivbladen innåt då du dukar upp. man klarar sig långt på loppisfyndande. det är okej att gråta. inget som bubblar ska hällas i vinglas. alla har ett jobbjag, ta aldrig jobb personligt - jobb är jobb, det handlar inte om din personlighet eller att du är en dålig människa. reser du/flyttar någonstans så ta med många par strumpor och underkläder. att hångla är underskattat, så hångla hångla hångla.
 
 
sallad är dyrt oavsett om det är plocksallad, färdig, på resturang eller att du gör egen från scratch. lär dig att vara för dig själv, det är inget skamligt med att äta ute själv eller gå på bio och det är supermys att sätta sig på kafé och läsa en bok. sluta upprepa saker du ska komma ihåg "en flaska chablis, en flaska chablis, fem dessertskedare, fem dessertskedar, duka upp för skaldjursplatå, duka upp för skaldjursplatå" för du kommer glömma det. skriv ner det istället, jobbar du som servitör har du oftast alltid penna och häfte på dig - utnyttja det, livet (eller i alla fall jobbet) blir så mycket enklare.
 
 
var alltid redo, ha en extra tröja och smink i väskan - är du ung, jobbar mycket och sent så kommer aw (afterworks) bli en del av livet. tinder är typ inte bra till något förutom att döda tid (fast ibland kan man ha tur). alla är stressade, alla gör misstag. åland är ett perfekt ställe att spendera sommaren på. testa på nordjobb, våga göra något otippat, våga ta chanser. du klarar av mer än du tror, allting fixar sig alltid på ett eller annat sätt förr eller senare. lovar.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:RSS 2.0