it's never too late to get your shit together.

 
nytt år, nytt jag. bokstavligen. jag är ju nitton nu och det här kommer vara ett år fyllt av såå mycket förändring. tänkte börja med bloggandet. för det första så ska jag bli ännu sämre än jag redan är på att läsa bloggar (och med det även chilla med sociala medier överlag) och även skala ner mitt egna vardagsbloggande - eller ändra tonen på det i alla fall. vill fylla alektopaten med inspiration, fina ting, pepp och mera skriverier från och med nu. och på tal om skrivande så anmälde jag mig till en kurs i kreativt skrivande. år efter år har det stått på min lista med nyårslöften att jag ska börja skriva mer men jag lyckas aldrig, så nu tog jag tag i det. heja mig!
 
i år ska det tänkas annorlunda och levas annorlunda helt enkelt. kanske tänkas mindre rent av. vill inte övertänka så mycket längre, så jag ska fokusera på det viktiga och le lite mera. jag vill hitta ett jobb jag trivs med, sprida mera kärlek, volontärarbeta någonstans, be mera, åka utomlands, ta studenten och slippa in på litteraturvetenskap i den stad jag nu bestämmer mig för. och eftersom att kela drog ner på mitt studiebidrag så har jag inget val än att tänka och leva annorlunda - börjar med mindre utgångar och mindre choklad. 
 
annars då? jag har gått och sova klockan arton varje kväll för att jävlas med dygnsrytmen, suttit på balkongen bland ljusslingorna i pyjamas och rökt cigaretter till tonerna av the smiths, ätit avocadomacka med hummus på stans bästa fik med världens bästa tjej, inhandlat nya böcker, undrat över hur länge jag ska hålla upp min signaturlook med rött läppstift med tanke på hur anti-smink jag länge vart, kollat shameless i sån mängd att det kan kallas sjukligt och så har finland täckts av ett snölager igen och det är attans kallt.
kärlek natalie.

om året tvåtusensexton.

om januari - mars.
inledde året som nybliven artonåring tillsammans med vänner i kristinestad. jag umgicks mycket med alla fina människor i mitt liv under dessa månader. hann besöka sverige hela två gånger med andreas, firade hans nittonårsdag, sökte sommarjobb, festade, spenderade tid i sion och med lifegruppen, åkte till helsingfors med oskar för att se hurts live, firade många födelsedagsbarn, spenderade alla hjärtans dag med premiären av deadpool. jag besökte också massvis med läkare och psykologer innan jag till sist blev jag diagnostiserad med pmds och fick medicin, wiho.
 
om april - maj.
spelade in en film med uprising gänget, deltog i youth encounter, spenderade någon helg i kristinestad, jobbade, firade första maj hos mig med vin och sallad, tatuerade mig för andra gången, abikommittén bildades och vi ordnade vår allra första sitz med barnkalas tema, det var stafettkarnevalsdags i vasa detta år, besökte jeppis för att äta gott och lyssna på en kaveris keikka, firade fannys artonårsdag och kort därefter gick vi ut tvåan och jag sprang runt på studentfester för att gratta alla vänner som tagit studenten.
 
om sommarlovet.
det var tunga månader det här men också väldigt bra månader. jag spenderade största delen av min tid med fillo, fanny, eve och jenny utan tvekan. festade, läste böcker i stora mängder, firade midsommar först i roparnäs och sedan krisrinestad, jobbade mest hela tiden, var volontär på provinssi där jag såg bland annat veronica maggio live för andra gången, spelade minigolf, deltog i mosters möhippa, firade eves artonårsdag och tog med henne till marknadshelgen i kristinestad, tog ett glas rätt så ofta, var på jeppisdagarna för första gången och sen avslutade vi lovet med en hel vecka i spanien - underbart.
 
om augusti - oktober.
konstens natt och mosters bröllop ägde rum innan vi inledde vårt sista år i gymnasiet. idami flyttade ihop med mig, spenderade en helg i brahestad med familjen, gick på bio, fikade, sa upp mig från en dålig arbetsplats, skrev studenten i engelska, hade abikommittémöten, villaavslutning firades hos mig, wasa by night, fotograferade med fanny bland höstlöven, idami och jonna fyllde arton och vi besökte åbo en helg för att delta i abiexkursion. oktober avslutades i ett publikhav då kent spelade sin allra sista konsert i finland någonsin.
 
om november - december.
månader fyllda av paranoia och ångest men som tur är också fyllda med fina minnen. abikommittén höll sin andra sitz, denna gång med halloweentema. veckan efter så valvakade vi. såg också robin på fontana med fillo, gick på teater med linnéa, klippte mig och färgade håret vitt, besökte helsingfors med mamma för att se bring me the horizon, skam tog över mitt liv, musiktreorna hade musikalpremiär och den såg vi, hade lifejulfest, firade moa och fellis artonårsdag på cella nova, ordnade program och abijulfest med kommittén, deltog för första gången i skolans innebandyturnering och sen var det jullov. spenderade julen och juldagen i kristinestad, åkte en sväng till vasa för att fira min nittonårsdag med vänner innan jag åkte tillbaka till kristinestad och firade in det nya året.
kärlek natalie.
RSS 2.0