om februaritankar.

nordens kalla vindar biter i kinderna, läser kapitel efter kapitel inför studentskrivningarna och försöker pränta in allt om sigmund freud och omedvetna minnen, läser skönlitteratur så mycket som jag hinner på sidan om, har läppstift på tänderna och får vin i håret men bryr mig inte, fryser, skriver dikter och noveller varje måndag på min kreativt skrivande kurs, firar vänners födelsedager och firar bara för att fira andra dagar, fikar, orkar inte blogga, söker jobb, försöker komma ihåg gud under alla hektiska dagar och tatuerar mig.
 
 
det var alltså vad jag hållit på med den senaste tiden, typ, i ett nötskal. mycket kretsar kring studentskrivningarna och studenten överlag. idag kommer vasabladet till skolan för att göra någon sorts webbartikel kring vårt arbete i abikommittén och penkkis, jag och malin ska inhandla godis att slänga från flaket nästa torsdag och jag känner mig irriterad och nojig antingen över morgondagens textkompetens eller för att jag försöker minska på rökandet. jag har beslutsångest över saker som inte är viktiga men som ändå är viktiga för mig av någon anledning och målar bara ena handen i rött nagellack för att jag inte kan måla med något annat än högerhanden.
 
jag går inte i skola något mera i princip. alla kurser avklarade, abiskarven är i full gång och efter penkkis nästa vecka så är jag verkligen ledig på heltid om jag så vill. jag kommer ju förstås att ändå ta mig till biblioteket varje dag för att läsa på studentskrivningarna, som jag förövrigt känner att jag har under kontroll. vet dock att skrivningarna ändå lämnar ett spår av stress över min bröstkorg, vissa dagar vet jag knappt vem jag är längre. drömmer mardrömmar, har ångest, övertänker och har hemska tankar om hemska människor och börjar därav älta gammalt. jag mår väldigt bra just nu ändå, som påriktigt. har inte skadat mig på åtta månader, orkar, sover, äter, har världens bästa årskurs, umgås bara med såna jag faktiskt mår bra av och den sista tiden så såg jag faktiskt framemot att gå till skolan för alla är så jäkla fina och trevliga. det är såklart sorgligt att det börjar lida mot sitt slut, vemodigt, men känner mig också redo att kasta mig ut i framtiden och lämna vasa bakom mig. mycket av det jag fått de senaste tre åren kommer ändå lämna kvar, det finns vänner som tänker börja studera i samma stad men ändå så får jag lämna allt det dåliga och de dåliga bakom mig. det är skönt, en nystart.
 
en aning skrämmande är det. jag vet fortfarande inte hur skrivningarna går, om jag ens får studenten och om jag slipper in till "dröm"utbildningen. hela sommaren står ännu öppen och ropar osäkerhet, jag vet inte om jag får ha kvar lägenheten och om jag får så vet jag inte ens om jag kommer ha ett jobb som täcker hyran. vill så gärna spendera sommaren i vasa. eller i stockholm. men det är länge dit ännu, jag antar att det känns närmare än det är då jag inte har några fasta rutiner fram tills dess. allt hänger på mig, jag gör vad jag vill och jag hoppas jag gör det bästa av det och att sommaren och hösten fixar sig.
 
jag hoppas bara inte att någon oroar sig över att min blogg står tom. det är bara för att motivationen och tiden inte finns. jag har annat jag vill göra och måste göra och är dessutom i ett sådant stadie nu så att min hårfärg, klädstil, personlighet och till och med inredningen i mitt rum känns främmande och jag behöver finna mig själv lite till. är ledsen över världens politik, ledsen över åsikter, vill vara lite mera feminist och vill sluta undra om folk har tröttnat på mig eller om de inte längre vill vara min vän. det är svårt att dela med sig av sin vardag och skriva då man har en sådan enorm prestationsångest, är perfektionist och inte riktigt vet själv hur man vill ha det eller hur det är. hoppas ni förstår och rekommenderar alla som inte har bloglovin att skaffa det, följa mig där istället och inte behöva klicka in på bloggen varje dag och se efter nya inlägg. hade!
kärlek natalie.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:RSS 2.0