student tvåtusensjutton.

 
tredje juni tvåtusensjutton. nu sju veckor sedan men jag kommer ihåg dagen från morgon till kväll, varje timme och varje sekund. det här var en dag jag inte trodde skulle komma, en dag jag först inte ens hade planerat för. hela högstadiet så var inte ens gymnasiestudier ett alternativ, det enda jag visste var att jag inte skulle stanna i kristinestad. helst ville jag helt sluta studera men planen var ändå att söka till mediastudier vid yrkes. jag minns ännu i nian då jag plötsligt vaknade, några dagar innan vi skulle skicka in vår ansökan, och bara visste att jag vill till gymnasiet - rättare sagt till bildkonstlinjen vid vasa övningsskola gymnasiet. vad jag också visste var att mina chanser att slippa in inte var dom bästa på grund av mina låga betyg efter mina upproriska år som deprimerad tonåring.
 
men vet ni, jag slapp in. jag kämpade, jag studerade, jag kryssade av kurs för kurs, skrev otagliga essäer, stressade inför provveckorna och fyllde hur många häften som helst med anteckningar. det är stor skillnad på högstadiet och gymnasiet, du är plötsligt tvungen att faktiskt göra något och kämpa lite för att uppnå resultat. vissa fick kämpa, hårt, bara för att komma igenom godkänt. för mig gällde detta i flera kurser och desto närmare studentskrivningar och abiåret vi kom så desto mer säker blev jag på att jag inte klarar av detta, jag kommer inte bli student. men igen så kämpade jag och studerade, studerade, studerade. varje dag under läsledigheten tog jag mig till biblioteket och läste kapitel efter kapitel, repeterade och repeterade och satt i den där salen i timmar efter timmar. och plötsligt var det över. plötsligt kom resultaten, plötsligt var jag student. jag var student.
 
den tredje juni tvåtusensjutton. jag vaknade till alarmet, drog på mig min dyra nyinköpta mörkblåa klänning och stod utanför salen med fjärilar i magen. tågade in i salen, tillsammans med vänner och med älskade släktingar i publiken som sken upp då dom såg mig. jag steg upp då jag hörde mitt namn ropas upp, fick mitt betyg i handen, tog i hand med rektorn och studentmössan sattes på mitt huvud innan applåderna ljudade. på skolhusgatan i min älskade, fina lägenhet dök människor upp under resten av dagen. det kramades och skålades medan håkan hellström spelades i bakgrunden. och jag var så lycklig. jag var så lycklig när vänner och familj uppvaktade mig, när årskursen möttes upp på strampen och när vi dansade in morgonen.
 
tänka sig att allt började i en liten skitig etta i sandviken, min första lägenhet. jag kände ingen på hela min årskurs då jag började och jag fick använda google maps för att hitta runt i vasa till först. men åren vid vasa övningsskola har varit de bästa i mitt liv. att få flytta till vasa, bli självständig, finna en plats i en kyrka och hitta sig själv i gud, inspireras av helt fantastiska lärare, lära känna så många nya härliga människor jag idag får kalla vänner, att gå i en årskurs med sådan sammanhållning som den jag gick i, få vara en del av abikommittén, att få upptäcka den vackra staden vasa är, bli kär igen, gråta, kämpa och växa så otroligt mycket. att få lära sig att ingenting bara kommer sådär, att övning faktiskt ger färdighet. att få utvecklas i mitt skrivande och min kärlek för litteratur. att med hjälp av studiehandledarna upptäcka något jag faktiskt kan tänka mig fortsätta studera trots att det såg så hopplöst ut i början av trean. att med mina goda resultat i modersmålsskrivningarna slippa in på just den utbildningen. de här tre åren har gett mig allt. tack. tusen gånger tack till staden, kärleken, lärarna, vännerna, kyrkan och alla människor och minnen.
Postat av: Mirjam

Åh Natalie, du bara skiner på bilderna! Och jag blir så glad av att läsa dina ord. Vilken kämpe du är! Stort grattis till studieplatsen, hoppas att dina kommande studieår blir minst lika bra som de du nyss haft! KRAM å Guds välsignelse! <3

2017-07-25 @ 21:20:26
Postat av: rebecka

sååå bra Natalie, jag är stolt över dig! bra jobbat! är så glad att ha fått lära känna dig lite under de här åren :)

2017-07-26 @ 10:09:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:RSS 2.0