fuengirola/malaga, españa 1-8.8.2016

över en vecka har gått sedan spaniens värmande vindar - och finland gav väl oss inte det mildaste välkomnandet tillbaka heller. nej, här regnar det varje dag och höstkappan har letats fram - trots det har jag svårt att vänja mig, drar fortfarande på mig shorts och kortärmat varje dag när jag vaknar.
 
det jag egentligen vill säga är väl att veckan i spanien var underbar. utan tvekan något av det bästa jag gjort i mitt liv och en upplevelse som jag sent kommer glömma. tiden existerade inte där bland palmer, stress var inte ett ord som vågornas kluckande kunde uttala och allt som hade med oro, ansvar, skola och kyla gick inte att hittas i den brännande sanden - endast snäckor. och jag tyckte att det var på tiden att också bloggen fick denna resas bilder och ord avlastat på sig.
 
 
så, för att klargöra ett par saker, måndagen den första augusti bar det av mot spanien för mig och mina två fina vänninor filippa och evelina. resan dit var i princip det enda problemet vi stötte på under hela veckan, då vårt flyg till stockholm blev försenat och därav missade vi flyget till malaga. men det fixade sig och vi kom fram natten till tisdag och tog taxin till lägenheten i fuengirola som vi skulle bo i.
 
 
det här var ju då den första gången jag satt på ett flygplan, någonsin. och det var underbart. jag älskade i princip varenda sekund och njöt så mycket av utsikten, det var som att sväva över sockervadd. skapelsen alltså, helt otroligt. jag var praktiskt taget nöjd med resan redan efter första dagen, så nöjd så att jag skulle ha kunnat åka hem, haha.
 
 
många av dagarna spenderades på stranden. medelhavets saltvatten i håret, vågorna som slog mot en och min ständiga jakt efter vackra snäckor att ta med mig hem. två av oss lyckades bränna oss redan första dagen på stranden, och där lärde man sig den hårda vägen att inte underskatta solen, det var mindre kul.
 
 
vin, pizza och vatten var det vi levde på i princip. dagarna fylldes av skratt, promenader, mera strandhäng, god mat, shopping, drinkar, beundrande av arkitekturen och utsikterna, sena kvällar, parasailing, glassmumsande, kaffe, mera snäckplockande, en visit till malaga, böcker som lästes vid poolen och så vidare..
 
 
lördagen innan vi åkte hem så vågade sig jag och evelina ut på spaniens natt- och klubbliv. vi beställde en kanna sangria vid en mysig bar vid havet, dansade oss svettiga tills klockan blev fem på morgonen och blev uppvaktade med rosor av manliga spanjorer. råkade också på ett par kristna som gick på gatorna med skylten "healing hugs", och så fascinerad av sådant som jag är så kunde jag inte låta bli - det var utan tvekan den bästa kramen jag fått i hela mitt liv. resten av resan bestod av packning och städning, och lyckliga åkte vi hem till kyliga finland.
kärlek natalie.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:RSS 2.0