om guldkorn och tunga andetag i novemberluften.

för livet tar inte paus för någon. oavsett om jag gråter utan uppehåll en hel kväll, stannar hemma från skolan en dag eller lämnar bloggen att eka tom i flera veckor. oavsett hur verkligt det än känns att världen faktiskt stannat upp och kroppen stängts av så tar jag ett steg framåt, och sen ännu ett till.
 
 
jag firade farsdag med andreas och hans familj, diskuterade böcker och åt macarons. måndagen efter det, förra veckan alltså, så befann sig jag och filippa på vasa stads finaste ställe att hänga vid - raawka. åt varsin färggrann sallad och sörplade på världens godaste kaffe mellan diskussionerna. efter det så fortsatte diskussionerna men med ella hemma hos mig medan vi skapade fina meningar av kylskåpspoesi.
 
 
onsdagen kom och jag hade bokat biljetter åt mig, andreas, mamma och moster till musiktreornas musikal. de var otroligt duktiga och ännu en gång förundrade jag mig över den stora skara talangfulla människor som finns i min bekantskapskrets. dagen efter så var det en efterlängtad lovsångskväll på sion och det var fint att få lovsjunga, sträcka sig mot herren och fokusera på honom i ett par timmar.
 
 
satte mig på bussen till kristinestad förra fredagen och natten som följde förblev jag sömnlös. beskedet om terrordådet i paris var ute och min hps tillät inte annat än en massa tårar, frustration och böner - inte bara till folket i paris utan också till libanon, världen och mänskligheten. jag var arg över de rödvitblåa flaggorna som tog över facebook - vägrar att också ändra min profilbild innan det finns flera flaggor än frankrikes. det var en fin sak och jag klankar inte ner på någon, men det går inte att favorisera ett land på det här sättet när det händer så mycket hemskt på andra ställen i världen också. jag stoppade mig från att publicera ett argt inlägg här på bloggen den dagen, för egentligen så vet jag väl inte ens vad jag ska säga förutom att jag är arg och otroligt besviken på mänskligheten. det blev en kort visit i kristinestad för jag var tillbaka i vasa redan lördagkväll, i ett försök att dämpa ångesten.
 
 
den här veckan så har jag och andreas fortsatt på vårt harry potter maraton, jag har haft mitt första besök hos läkarn i hopp om att hitta den rätta hjälpen för mina psykiska beskymmer, kollat premiären av mockingjay del två tillsammans med elin, ätit pizza alltför många gånger med diverse sällskap, besökt knowhow mässan, inlett provveckan, varit avundsjuk på de som såg bring me the horizon live i måndags, överlevt den hemskaste pms jag haft under min livsgång hittills och fikat på sweet vasa med filippa och ella.
 
någon närmare beskrivning på den senaste tiden i mitt liv går inte att göras utan att inlägget blir så långt så ingen orkar läsa det. mår dessutom dåligt och känner mest för att gå och lägga mig just nu. men jag har medelstora förhoppningar inför helgen i alla fall, för då blir det åtminstone uprising och mys hos saga med mina flickor.
kärlek natalie.

i stress about stress before there’s even stress to stress about.

där satt den. rubriken alltså, jag i ett nötskal verkligen. och hej på er! det är fredag idag! ifall nån av någon konstig anledning skulle ha missat det. jag klarade mig igenom dagen trots ångest (och veckan, obviously för annars skulle jag väl inte kunna skriva det här inlägget) och nu skulle jag till och med kunna påstå att jag har fredagsfiilis, sånt är ju alltid trevligt. kommer alltså kunna sprida lite fiilis ikväll med min andreas och på sion där det är uprising som gäller.
 
annars så har jag haft farmor, faster och hennes småbarn på besök - lät dem stöka lite i lägenheten. och kanske ni vill höra om min olycksaliga gårdag? var till exempel tvungen att städa upp bitarna efter vår spegel som fallit i golvet. sju års olycka nu alltså för direkt efteråt, då hyran skulle betalas, märkte jag att det inte fanns några pengar på mitt konto fast det borde ha kommit in flera hundra, det är tydligen något strul med mitt studielån.. när jag sen går ut för lite frisk luft tar det inte länge före jag just och just blir överkörd. härlig dag alltså! tur att andreas kom hit och piggade upp mig med pizza, munkar och sitt sällskap.
 
har faktiskt inte gjort så mycket annat den här veckan. typ haft morbror på besökt, diskuterade spel och filmer och lyssnade på musik som alltid när vi träffas. sen hade jag det även trevligt med mina tjejer efter skolan i onsdags, åt gott och fick höra om eves och filippas vecka i belgien (jealous much? öh ja).
 
och nudå? jag leker med webbkameran (som ni kanske märker) och lyssnar på jullåtar (no shame) medan jag fortsätter läsa framåt i denna goding. not that kind of girl av en av mina favoritmänniskor, lena dunham. kan rekommendera denna starkt till alla feminister och icke (ännu) feminister
 
och inte att glömma! mumsar på chokladen min farmor gav. jag tackar så hjärtligt, precis vad jag behövde. konstaterar att jag överanvänt parenteser nu igen, en dålig vana jag har. jamen hejdå, ha en bra helg! det ska jag försöka och kommer säkert ha för imorgon blir det mys med tjejerna. p.s. ja, jag är helt ofixad men bjuder på mig själv och några bilder ändå. all natural baby, som andreas skulle ha sagt.
 
d.s. ni kanske minns min kompis ella som nämns lite nu som då på bloggen? precis, hon den lilla och söta som sjunger. hon har i alla fall just precis släppt sin första singel och musikvideo så jag tycker att ni alla skulle kunna gå in och kika på den och det kan ni göra till exempel genom att klicka här. tack på förhand!
kärlek natalie.

hejdå oktober, hej november.

nämen hej på er. jag tänker bara gå rakt på sak för har ni märkt en sak? det är november nu. oktober sa hejdå på samma gång som hösten, så där simsalabim bara, så nu är alla stackars träd nakna och fryser säkert häckarna av sig för usch vad kallt det är därute. jag känner medlidande för dom, verkligen, faktiskt.
 
nåja, som redan nämnt i förra inlägget så hann jag ta några bilder bland löven med ella innan färgerna försvann (dem bjuder jag på i en fotobomb här nedan). annat som hänt då den senaste veckan? faktiskt inte så mycket, jag försökte lite på flit att gå en vecka utan att göra något desto mera än att kolla gilmore girls, träffa andreas, ta promenader, läsa, gå två steg bakåt på måendefronten sen gå ett steg fram och ibland kanske vara i skolan också. firade inte heller halloween utan tog det bara lugnt med ella och dessi, myste med tända ljus och så i lägenheten. var också på gudstjänst i sion igår vilket var helande. och nu tänker jag avsluta det här tråkiga inlägget och istället fortsätta städa till melodierna av håkan innan jag sätter på en podcast, virar halsduken ett par extra varv och smyger ut i novembermörkret.
 
 
p.s. alltså så många bilder av mig i samma inlägg! det blir nästan lite för många med tanke på att det inte i överlag dyker upp så många bilder av mig själv i bloggen. konstraster alltså. nåväl, det är väl bara att hålla tyst och ta emot för er del, njut nu när ni ändå kan haha. men ni ska det bra och så hörs vi snart igen!
kärlek natalie.
RSS 2.0