orenda. ➳

som redan nämnt så vaknade jag upp med ångest i lördags. ångest över vad jag sa och gjorde när jag inte var i kontroll. över att jag måste sluta dricka för det är gammal ovana som aldrig gått ihop med mig, och allra minst nu när jag har ett så här stort behov av just kontroll. men egentligen handlar det om att alltid ha ångest och aldrig ha kontroll. jag önskar att jag skulle tappa rösten eller nån skulle klyva tungan av mig för varje kväll får jag ångest över vad jag sagt under dagens lopp. över att jag aldrig kan hålla käften, över att jag yttrar onödiga ord och ibland kanske dåliga ord också. det är på riktigt som att jag inte kan få kontroll över mina ord, de bara flödar ut och jag önskar att jag kunde sila igenom dem först. bara säga det viktiga, det jag verkligen menar och det som verkligen är nödvändigt. hålla mitt nyårslöfte och bli den som lyssnar mer än hon pratar.
 
bildkälla.
 
baksmälla eller inte, jag ville och vill ha en ännu större förändring i mig själv och mitt liv. just då ville jag bara krypa ihop i fosterställning, ta ledigt från livet. det vill jag ännu. jag vill lägga av telefon och bryta all kontakt till omvärlden. trycka på pausknappen och bara vara för mig själv ett tag. ta mig samman och bestämma mig för vad som verkligen är viktigt och vem jag verkligen vill vara. 
 
vet ni, jag längtar efter värme och närhet men på samma gång så drar jag mig undan mer och mer. önskar att jag kunde vara min egen värmekälla och nöja mig med eget sällskap. jag har börjat rensa bland sociala medier men så kommer dagarna då jag behöver ännu mer än så, jag vill vara helt avskild från andra människor. bara sitta på mattan i lägenheten och lyssna till ben howard kring tända ljus. ta en promenad genom skogen, träna och utöva yoga för att bli vig och lätt. eller ännu mera drastiskt, bestiga ett berg.
 
drömmer om att inte vara beroende av någon eller något, att leva i harmoni, fortsätta prisa gud, resa och upptäckta nya platser och människor och bli den där kloka flickan som har allt på koll. öppna ett café, en liten hörna med trägolv och målade stolar. kanske hemgjorda bakverk på skört porslin och med belle & sebastian spelandes ur högtalarna på vinyl. skapa någonting, göra skillnad.
 
så där satt jag och försökte bearbeta alla tankar som kom med ångesten, hur jag skulle ta mig vidare i livet och min utveckling för det tycktes verkligen ha satt stopp. och plötsligt så kom en stor känsla av eureka, ångesten lättade och det där life-changing ögonblicket jag behövde och längtat efter kom. jag förstod, jag har ju suttit här och förstått hela tiden egentligen; vem jag är, vad jag behöver, vad jag vill och vad jag måste göra för att uppnå det. nu ses allt ur ett nytt perspektiv och jag känner mig ny och renad; jag kommer klara det här.
 
de flesta av er som läser det här inlägget förstår nog inte alls vad jag skrivit här ovan, det är bara en massa ord hit och dit och plötsligt påstår jag att ett mirakel inträffat. jag kan tyvärr inte förklara heller, det känns bara så otroligt skönt att få skriva av sig. det jag kan säga är väl att ibland så blir en liten tanke något så mycket större.
kärlek natalie.
Postat av: JoannaEmelia

Jag förstår vad du menar med den svårförklarliga ordröran. Det som verkar så enkelt i huvudet kan vara så oändligt svårt att formulera i rader på ett papper eller en skärm. Men du försöker, precis som jag, och ibland räcker det. Då får man strunta i att ingen annan kanske förstår. Att man själv hittar någon slags klarhet i orden blir det viktiga.

2015-02-19 @ 09:58:02 / http://joannaemelia.blogg.se
Postat av: JoannaEmelia

Jag förstår vad du menar med den svårförklarliga ordröran. Det som verkar så enkelt i huvudet kan vara så oändligt svårt att formulera i rader på ett papper eller en skärm. Men du försöker, precis som jag, och ibland räcker det. Då får man strunta i att ingen annan kanske förstår. Att man själv hittar någon slags klarhet i orden blir det viktiga.

Svar: precis! kram!
alektopaten.webblogg.se

2015-02-19 @ 09:58:52 / http://joannaemelia.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:RSS 2.0